Gym- & zwemonderwijs

Gezonde school en Lekker fit   
Onze school is een Lekker Fit school en streeft ernaar om alle kinderen zo gezond mogelijk te krijgen en te houden, zowel op het gebied van sport en bewegen als gezonde voeding. Dit proberen wij te bereiken aan de hand van onderstaande punten. 
 
Lekker Fit 
Zoals u hierboven kunt lezen is de Toermalijn een Lekker Fit school. Dit betekent dat de kinderen van de groepen 3 t/m 8 drie keer per week een gymles krijgen van een Lekker Fit docent. De groepen 5 en 6 krijgen 2x per week een Lekker Fit les, omdat ze ook een zwemles hebben. De groepen 1 en 2 spelen iedere dag buiten of in het speellokaal en krijgen minimaal 2 keer per week een Lekker Fit les. 

Zwemles 
In de groepen 5 en 6 wordt er ook zwemonderwijs gegeven. Ook dit is een verplicht onderdeel van het lesprogramma. Slechts bij een medische indicatie kan hier een uitzondering voor worden gemaakt. De zwemlessen vinden plaats in het zwembad Charlois. De kinderen worden met een bus van school naar het zwembad gebracht en hierna weer teruggebracht naar school. 

Zwemrooster
De kinderen zwemmen op vrijdag. In de eerste helft van het schooljaar zwemt groep 6, in de tweede helft van het schooljaar groep 5.